Mikroinjektionsbehandling af karsprængninger på ben

Karsprængninger på benene er trådlignende blodårer, der ligger helt overfladisk i huden, enten enkeltvis eller som områder med blå eller lilla misfarvning. De ses ofte sammen med åreknuder og kan også opstå efter en åreknudeoperation. De kan også optræde alene.

Behandling

Karsprængninger på ben behandles bedst med mikroinjektioner. Det foregår med en meget lille nål, der føres ind i den tynde åre, hvorefter der sprøjtes en væske, Aethoxyschlerol, ind i åren. Væsken irriterer karvæggen og får den til at gå til grunde, hvorefter blodkarret bliver absorberet af kroppen. Processen tager mellem 2 og 12 mdr., afhængigt af størrelsen på blodkarret. Før behandlingen skal man undersøges af en registreret karkirurg, der skal vurdere, om man er egnet til behandlingen. Ønsker man at medbringe en pårørende, er man meget velkommen til dette.

Komplikationer

Af og til kan der dannes en blære ved indstiksstedet. Denne forsvinder af sig selv og kræver ikke behandling. I sjældne tilfælde kan der opstå et sår, som oftest ikke kræver behandling. Ved behandling af fødder og ankler, kan der opstå hævelse og ømhed i en uges tid eller mere. I sjældne tilfælde kan der optræde årebetændelse, som kan behandles med en stram forbinding eller kompressionsstrømpe. Dette viser sig ved smerter og hævelse af benet. Blodprop i en dybere vene sker meget sjældent. Allergiske reaktioner mod Aethoxyschlerol kan forekomme. Opsøg læge eller kom til klinikken, hvis du er i tvivl.

Efter behandlingen

Ved større kar, sættes en forbinding på i 1 døgn. Man må gøre, hvad man har lyst til, og behøver ikke tage nogen hensyn. Der er ingen restriktioner i forhold til solbadning – man skal blot beskytte huden, som man plejer med normal solfaktor.

Resultat

Karsprængningerne kan forsvinde helt eller blive mindre synlige. De første 2-3 uger kan det se værre ud, da karrene bliver mørke og mere synlige. Har man større karsprængninger, kan det være en fordel at tømme karrene for resterende blod efter ca. 2 uger, for at give det bedste resultat. Din behandler vil informere dig om dette, hvis det er relevant. Der kan dannes brune skygger eller streger, hvor karret har været. Disse forsvinder oftest helt, men det kan tage op til ca. 12 mdr. eller mere. Almindeligvis må man regne med 2-3 behandlinger, eventuelt flere hvis man har mange karsprængninger. Der kan godt komme nye karsprængninger både i de omkringliggende omgivelser og andre steder på benene. Da vi er forskellige, responderer vi ikke ens på behandlingen. Vi kan derfor ikke give garanti for resultatet, men gør vores bedste for, at du skal blive tilfreds.

Hvem kan ikke behandles

Folk der:

 • Har tendens til blodpropper
 • Lider af svær åreforkalkning
 • Har kronisk lever- eller nyresygdom
 • Lider af svært forhøjet blodtryk
 • Lider af astma
 • Har diabetes (sukkersyge)
 • Er i behandling med Antabus
 • Er gravid eller ammer

Pris

En behandling koster 2000,00 kr. og varer 30 min., eller når der er brugt maksimal dosis af injektionsvæsken.

Samtykke

Der skal gå mindst 2 dage, fra du bliver undersøgt og informeret af lægen, til du kan give samtykke og blive behandlet.

Bestil tid nu

Klik på knappen og book en tid med det samme online. Har du nogle spørgsmål til vores behandlinger er du også velkommen til at udfylde formularen nedenfor eller ringe til os på 53 88 14 04

Telefontider

 • Mandag
  09:00 – 16:00
 • Tirsdag
  09:00 – 16:00
 • Onsdag
  09:00 – 16:00
 • Torsdag
  09:00 – 16:00
 • Fredag
  09:00 – 16:00

Karsprængning CPH

ved Birgit Lawaetz

​Sygeplejerske med Speciale indenfor Karsprængninger og Åreknuder.

Jeg har været chefsygeplejerske og med til at starte og opbygge Åreknudeklinikkerne, og arbejdet med karsprængniger i 17 år.
Har derfor stor erfaring med behandling af alle typer af karsprængninger.
Arbejder sammen med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme.

Har desuden arbejdet med forskning og udvikling inden for forskellige behandlingsmetoder af åreknuder.

Er startet som selvstændig i Karsprængning Cph den 1 september 2015.​

Kontakt os

Klinikken åbner fra den 06/04-21

Vi glæder os til at byde jer velkommen igen på klinikken.

Forudsætningen for at vi kan konsultere og behandle dig, skal du kunne fremvise en gældende negativ test, som er foretaget indenfor 72 timer inden din aftalte tid hos Karsprængning CPH.

Klinikken følger altid Sundhedsstyrelsen anbefalinger. 

Med venlig hilsen
Karsprængning CPH

Call Now Button
Vi er flyttet i nye lokaler: Østbanegade 17, 2100 København Ø
+