Behandling med IPL og Laser

IPL og YAG-lasere er anerkendte og effektive metoder til behandling af små synlige blodkar, diffus rødme og solskader i form af brune pletter. Ofte på næsen og næsefløje, samt på kinder og brystet (decolleté), men også andre steder på kroppen. Karsprængninger på ben behandles oftest med mikrosklerosering, men kan også behandles med YAG-laser hvis det skønnes bedst ved forundersøgelsen.

Virknings­mekanisme

Baggrunden for effekten er laser / IPL lysets optagelse i farvestoffet hvor lysets energi omsættes til varme der nedbryder farvestoffet og karvæggen. I løbet af 1-3 måned vil kroppen sædvanligvis have fjernet det nedbrudte væv.

Før behandlingen

Når du har haft betænkningstid og fået besvaret alle dine spørgsmål, kan du give dit samtykke til behandlingen. Du er velkommen til at medbringe en bisidder, når du skal modtage den mundtlige information om behandlingen.
Det er vigtigt at hudområdet ikke bliver udsat for sollys i 4 – 6 uger før en laserbehandling, især med IPL – brug solbeskyttelsesmiddel faktor 30-50. Eventuel make-up vaskes af så huden er så bleg som muligt og det aktuelle område fotograferes. Før behandlingen påsmøres et tyndt lag gel for bedre kontakt og du vil få øjenbeskyttelse på. Lasermaskinen indstilles efter hudtype, karstørrelse og lokalisation.

Behandlingen

Du vil føle en kortvarig svirp i form af varme når laseren afgiver sin energi. Du vil ligeledes se et kraftigt lysglimt der varer brøkdelen af et sekund. Det kan være svært at undgå at reagere med et lille ryk da reflekserne er kraftige, især i ansigtet. Det er helt normalt og betyder ikke noget. De behandlede kar og solskader vil gradvist forsvinde i løbet af 4-6 uger. Almindeligvis må man regne med 2-3 behandlinger, eventuelt flere, hvilket afhænger af omfanget og udgangspunktet. Der kan godt komme nye karsprængninger både i de omkringliggende omgivelser og andre steder, ligesom solskader kan blive mørkere igen bl.a. ved udsættelse for sollys. Da vi er forskellige, responderer vi ikke ens på behandlingerne. Vi kan derfor ikke give garanti for resultatet, men gør vores bedste for, at du skal blive tilfreds.

Efter behandling

Efter behandlingen vil man føle varme i kinderne og de kan være røde nogle timer. Brune solskader bliver mørkere og mere synlige og efter nogle dage kan det ligne ”kaffegrums” der falder af i løbet af nogle uger. I behandlingsperioden og i mindst 4 uger efter, vil det være tilrådeligt at beskytte de behandlede områder med en effektiv solblokker faktor 50.

Bivirkninger

Generelt er der lav risiko for bivirkninger. Disse vil oftest være i form af kortvarig varme og prikken, rødme, og eventuelt hævelse under øjnene. Dette vil forsvinde efter 1-4 dage. Ved behandling af større kar på ben kan ses dannelse af små overfladiske blærer og sår, som ofte vil være helet efter 2-4 uger, brug eventuelt Compeed fra apoteket. Yderst sjældent kan der såvel i ansigtet som på ben og bryst, forekomme små ardannelser samt pigmentfejl.
Hvis du får øget smerte, kraftig rødme, blærer eller sårdannelse som gør dig bekymret, så tøv ikke med af kontakte klinikken, 53 88 14 04, eller send et billede pr. mail så kan vi bedømme det.

Hvem kan ikke behandles

 • Har akutte eller kroniske hudlidelser på behandlingsstedet.
 • Er eller har for nylig været i systemisk behandling med binyrebarkhormoner (tabl. eller injektion).
 • Der må ikke indtages tetracyklintabletter eller andet lysfølsomprovokerende medicinen uge før behandlingerne.
 • Du må ikke have pacemaker, epilepsi eller alvorlig sygdom.
 • I de seneste seks måneder må du ikke have indtaget isotretinointabletter (cyklisk A-vitamin).
 • Personer under 18 år må ikke behandles.

Pris

Afhængigt af omfanget og størrelsen på området, varierer prisen fra 800 kr. – 2000 kr./område/gang. Der kan aftales pakkepriser hvis det drejer sig om mange behandlinger.

Bestil tid nu

Klik på knappen og book en tid med det samme online. Har du nogle spørgsmål til vores behandlinger er du også velkommen til at udfylde formularen nedenfor eller ringe til os på 53 88 14 04

Telefontider

 • Mandag
  09:00 – 16:00
 • Tirsdag
  09:00 – 16:00
 • Onsdag
  09:00 – 16:00
 • Torsdag
  09:00 – 16:00
 • Fredag
  09:00 – 16:00

Karsprængning CPH

ved Birgit Lawaetz

​Sygeplejerske med Speciale indenfor Karsprængninger og Åreknuder.

Jeg har været chefsygeplejerske og med til at starte og opbygge Åreknudeklinikkerne, og arbejdet med karsprængniger i 17 år.
Har derfor stor erfaring med behandling af alle typer af karsprængninger.
Arbejder sammen med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme.

Har desuden arbejdet med forskning og udvikling inden for forskellige behandlingsmetoder af åreknuder.

Er startet som selvstændig i Karsprængning Cph den 1 september 2015.​

Kontakt os

Klinikken åbner fra den 06/04-21

Vi glæder os til at byde jer velkommen igen på klinikken.

Forudsætningen for at vi kan konsultere og behandle dig, skal du kunne fremvise en gældende negativ test, som er foretaget indenfor 72 timer inden din aftalte tid hos Karsprængning CPH.

Klinikken følger altid Sundhedsstyrelsen anbefalinger. 

Med venlig hilsen
Karsprængning CPH

Call Now Button
Vi er flyttet i nye lokaler: Østbanegade 17, 2100 København Ø
+