BEHANDLING MED IPL OG LASER

– Book en behandling online

BEHANDLING MED IPL OG LASER

BEHANDLING MED IPL OG LASER

IPL og YAG-lasere er anerkendte og effektive metoder til behandling af små synlige blodkar, diffus rødme og solskader i form af brune pletter. Ofte på næsen og næsefløje, samt på kinder og brystet (decolleté), men også andre steder på kroppen. Karsprængninger på ben behandles oftest med mikrosklerosering, men kan også behandles med YAG-laser hvis det skønnes bedst ved forundersøgelsen.

Virknings­mekanisme

Baggrunden for effekten er laser / IPL lysets optagelse i farvestoffet hvor lysets energi omsættes til varme der nedbryder farvestoffet og karvæggen. I løbet af 1-3 måned vil kroppen sædvanligvis have fjernet det nedbrudte væv.

Før behandlingen

Når du har haft betænkningstid og fået besvaret alle dine spørgsmål, kan du give dit samtykke til behandlingen. Du er velkommen til at medbringe en bisidder, når du skal modtage den mundtlige information om behandlingen.
Det er vigtigt at hudområdet ikke bliver udsat for sollys i 4 – 6 uger før en laserbehandling, især med IPL – brug solbeskyttelsesmiddel faktor 30-50. Eventuel make-up vaskes af så huden er så bleg som muligt og det aktuelle område fotograferes. Før behandlingen påsmøres et tyndt lag gel for bedre kontakt og du vil få øjenbeskyttelse på. Lasermaskinen indstilles efter hudtype, karstørrelse og lokalisation.

Behandlingen

Du vil føle en kortvarig svirp i form af varme når laseren afgiver sin energi. Du vil ligeledes se et kraftigt lysglimt der varer brøkdelen af et sekund. Det kan være svært at undgå at reagere med et lille ryk da reflekserne er kraftige, især i ansigtet. Det er helt normalt og betyder ikke noget. De behandlede kar og solskader vil gradvist forsvinde i løbet af 4-6 uger. Almindeligvis må man regne med 2-3 behandlinger, eventuelt flere, hvilket afhænger af omfanget og udgangspunktet. Der kan godt komme nye karsprængninger både i de omkringliggende omgivelser og andre steder, ligesom solskader kan blive mørkere igen bl.a. ved udsættelse for sollys. Da vi er forskellige, responderer vi ikke ens på behandlingerne. Vi kan derfor ikke give garanti for resultatet, men gør vores bedste for, at du skal blive tilfreds.

Priser

Afhængigt af omfanget og størrelsen på området, varierer prisen fra 900 kr. – 2000 kr./område/gang. Der kan aftales pakkepriser hvis det drejer sig om mange behandlinger.

Bestil tid til gratis forundersøgelse

Ring på 53 88 14 04 eller følg linket for tidsbestilling til gratis forundersøgelse, hvor vi vurderer din hud, og vurderer hvilken behandling der er bedst for dig.

Efter behandling

Efter behandlingen vil man føle varme i kinderne og de kan være røde nogle timer. Brune solskader bliver mørkere og mere synlige og efter nogle dage kan det ligne ”kaffegrums” der falder af i løbet af nogle uger. I behandlingsperioden og i mindst 4 uger efter, vil det være tilrådeligt at beskytte de behandlede områder med en effektiv solblokker faktor 50.

Bivirkninger

Generelt er der lav risiko for bivirkninger. Disse vil oftest være i form af kortvarig varme og prikken, rødme, og eventuelt hævelse under øjnene. Dette vil forsvinde efter 1-4 dage. Ved behandling af større kar på ben kan ses dannelse af små overfladiske blærer og sår, som ofte vil være helet efter 2-4 uger, brug eventuelt Compeed fra apoteket. Yderst sjældent kan der såvel i ansigtet som på ben og bryst, forekomme små ardannelser samt pigmentfejl.
Hvis du får øget smerte, kraftig rødme, blærer eller sårdannelse som gør dig bekymret, så tøv ikke med af kontakte klinikken, 53 88 14 04, eller send et billede pr. mail så kan vi bedømme det.

Hvem kan ikke behandles

  • Har akutte eller kroniske hudlidelser på behandlingsstedet.
  • Er eller har for nylig været i systemisk behandling med binyrebarkhormoner (tabl. eller injektion).
  • Der må ikke indtages tetracyklintabletter eller andet lysfølsomprovokerende medicinen uge før behandlingerne.
  • Du må ikke have pacemaker, epilepsi eller alvorlig sygdom.
  • I de seneste seks måneder må du ikke have indtaget isotretinointabletter (cyklisk A-vitamin).
  • Personer under 18 år må ikke behandles.

Kontakt os

Karsprængning CPH er registreret hos Sundhedsstyrelsen, og vi er alle sundhedsfaglige personer der er godkendt hos Styrelsen for patientsikkerhed. Du er derfor i trygge hænder hos os, vi overholder alle krav og har mange års erfaring.