Hvad er mikrosklerosering?

Med en lille nål, sprøjtes en væske ind i de tynde årer. Væsken er et medikament, der bruges til at fjernelse af karsprængninger, der ønskes fjernet. Væsken irriterer karvæggen og karret nedbrydes. Det bliver herefter absorberet af kroppen, ligesom et blåt mærke. Processen kan tage fra 2 til 6 måneder afhængigt af karrets størrelse.

Kontakt os

Kontakt os på 53 88 14 04 eller på info@karspraengningchp.dk hvis du vil vide mere om mikrosklerosering.

 • Efter behandlingen

  Der er ingen forholdsregler efter behandlingen. Drejer det sig om lidt større kar, vil der sættes en forbinding på i 1 døgn, for at fremme helingen. Det er ikke nødvendigt at holde sig i ro eller tage andre hensyn. Ved solbadning, bør man beskytte huden med normal solfaktor. Lidt større kar kan blive sorte efter behandlingen, hvilket skyldes at blodet størkner. Hvis det er tilfældet, er det en god idé at karret tømmes. Det kan gøres 1-4 uger efter behandlingen. Spørg sygeplejersken, hvis du er i tvivl.

 • Komplikationer

  Der kan optræde en lille prik ved indstiksstedet, og af og til kan der også opstå en mindre blære. I sjældne tilfælde bliver blæren til et lille sår. Det kræver ikke behandling og heler af sig selv i løbet af et par uger. Behandling på fødder og ankler kan medføre hævelse og ømhed, som forsvinder igen efter et par uger. Hvis der opstår hævelse og smerte i benet, kan det skyldes årebetændelse. Det forekommer kun sjældent ved behandling af småkar, men kontakt sygeplejersken hvis du er i tvivl.

 • Resultat

  Efter noget tid forsvinder karsprængningerne helt eller delvist. Af og til kræver det flere behandlinger før de går helt væk. Det afhænger af størrelsen på karret, og hvor stort et område det breder sig over. Efter 3-6 måneder kan man vurdere, om det er nødvendigt at supplere med flere behandlinger. Ved de større kar, kan der dannes en brun streg eller skygge. Det skyldes, at jernet i blodet farver huden. Oftest går det helt væk, men det kan vare op til 12 måneder eller mere afhængigt af størrelsen på det oprindelige kar.

  Da vi responderer forskelligt på behandlingen, ydes der ikke garanti for resultatet. Vi gør dog vores bedste, for at du vil blive tilfreds.

 • Betænkningstid

  Da behandlingen er kosmetisk, skal der gå mindst 2 dage fra man er blevet undersøgt og informeret af lægen, til man modtager behandlingen. Det kaldes betænkningstid og er et krav fra sundhedsstyrelsen. Når lægen har godkendt behandlingen, indgår man i et behandlingsforløb og kan derfor godt komme flere gange over en periode.

Bestil tid nu

Klik på knappen og book en tid med det samme online. Har du nogle spørgsmål til vores behandlinger er du også velkommen til at udfylde formularen nedenfor eller ringe til os på 53 88 14 04

Se eksempler på resultater

Priser

 • Forundersøgelse
  0 kr
  Vores forundersøgelser er altid gratis og tager ca. 10 minutter. Forundersøgelserne foregår fortrinsvis torsdage.
 • Mikrosklerosering
  2000 kr.
  Behandling på ben i 30 minutter
 • Øvrige behandlinger
  Pris aftales ved forundersøgelsen.

Telefontider

 • Mandag
  09:00 – 16:00
 • Tirsdag
  09:00 – 16:00
 • Onsdag
  09:00 – 16:00
 • Torsdag
  09:00 – 16:00
 • Fredag
  09:00 – 16:00

Karsprængning CPH

ved Birgit Lawaetz

​Sygeplejerske med Speciale indenfor Karsprængninger og Åreknuder.

Jeg har været chefsygeplejerske og med til at starte og opbygge Åreknudeklinikkerne, og arbejdet med karsprængniger i 17 år.
Har derfor stor erfaring med behandling af alle typer af karsprængninger.
Arbejder sammen med anerkendte speciallæger i karkirurgi og hudsygdomme.

Har desuden arbejdet med forskning og udvikling inden for forskellige behandlingsmetoder af åreknuder.

Er startet som selvstændig i Karsprængning Cph den 1 september 2015.​

Kontakt os

Klinikken åbner fra den 06/04-21

Vi glæder os til at byde jer velkommen igen på klinikken.

Forudsætningen for at vi kan konsultere og behandle dig, skal du kunne fremvise en gældende negativ test, som er foretaget indenfor 72 timer inden din aftalte tid hos Karsprængning CPH.

Klinikken følger altid Sundhedsstyrelsen anbefalinger. 

Med venlig hilsen
Karsprængning CPH

Call Now Button
Vi er flyttet i nye lokaler: Østbanegade 17, 2100 København Ø
+