LASERBEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER

– En effektiv behandling

LASERBEHANDLING AF KARSPRÆNGNINGER

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN MED LASER?

Der lægges lidt gel på huden hvor der skal behandles. Du vil få nogle specielle solbriller på, så dine øjne ikke generes af lyset. Herefter lægges et laser prisme forsigtigt på huden, og der appliceres et antal lys-pulser per åre. Ved hver lyspuls mærkes et lille stik eller varme. Huden beskadiges ikke under behandlingen, da prismet nedkøler hudens overflade.

Behandlingen varer 10-20 min, afhængigt af hvor mange årer det drejer sig om.

BEHANDLING MED LASER

Mindre overfladiske årer, typisk på kinder og næse, behandles bedst med IPL.

De lidt større årer kan behandles med YAG-laser. Behandlingerne kan også kombineres.

Laserlyset absorberes af hæmoglobinet og får blodet til at koagulere, hvorefter karret går til grunde. Det bliver herefter absorberet af kroppen i løbet af 2-4 mdr.

EFTER BEHANDLING

Lige efter behandlingen er karret mørkt, da blodet er koaguleret. Karret kan også hæve en smule og området omkring være lidt rødt evt med en lille skorpe. Man behøver ikke at tage nogle fysiske hensyn efter behandlingen.

Det er vigtigt at man beskytter huden mod sol i mindst 4 uger efter behandlingen med en kraftig solfaktor.

KOMPLIKATIONER

I sjældne tilfælde kan der forekomme en egentlig forbrænding der medfører en blære og eventuelt et sår. Oftest heler det af sig selv, men ring til sygeplejersken, hvis du er i tvivl.

RESULTAT

Karsprængningerne forsvinder typisk efter nogle måneder, men ofte behøver man 2-3 behandlinger før det går helt væk. Dette afhænger af størrelsen på karret og hvor stort et område det drejer sig om. Efter 4-6 uger kan man supplere med flere behandlinger, hvis det er nødvendigt. Ved lidt større kar kan der dannes et brunt mærke. Dette forsvinder ofte af sig selv, men kan også fjernes med IPL. Da vi responderer forskelligt på behandlingen, ydes der ikke garanti for resultatet. Vi gør vores bedste for at du skal blive tilfreds.

Priser

 • Forundersøgelse
  0 kr.
  Vores forundersøgelser er altid gratis og tager ca. 10 minutter. Forundersøgelserne foregår fortrinsvis torsdage.
 • Mikrosklerosering
  2000 kr.
  Behandling på ben i 30 minutter
 • Øvrige behandlinger
  Pris aftales ved forundersøgelsen.

Bestil tid til gratis forundersøgelse

Ring på 53 88 14 04 eller følg linket for tidsbestilling til gratis forundersøgelse, hvor vi vurderer dine karsprængninger og din hud, og vurderer hvilken behandling der er bedst for dig.

Kontakt os

Karsprængning CPH er registreret hos Sundhedsstyrelsen, og vi er alle sundhedsfaglige personer der er godkendt hos Styrelsen for patientsikkerhed. Du er derfor i trygge hænder hos os, vi overholder alle krav og har mange års erfaring.